Barry Hay, JB Meijers en Danny Vera brengen rockspektakel Fiesta de la Vida

Op zaterdag 5 november 2022 pakken Barry Hay en JB Meijers groots uit in de Ziggo Dome met de show Fiesta de la Vida. Tijdens deze allereerste editie is Danny Vera special guest. Onder begeleiding van een unieke band geven de mannen iconische hits van bijvoorbeeld Elvis Presley en Bob Dylan een Mexicaanse twist.

Barry Hay en JB Meijers: “Muziek en vriendschap is van oudsher een gouden combinatie. Daarnaast hebben we allebei een zwak voor de symboliek van het Mexicaanse Dia de los Muertos. Met ons daarop geïnspireerde Fiesta de la Vida omarmen we het idee dat overleden dierbaren en muzikale helden niet werkelijk sterven zolang de herinnering aan hen levend blijft.”

Touren met het nieuwe album For You Baby was nooit het plan van de goed bevriende muzikanten Hay en Meijers. Totdat een spontaan optreden aan tafel bij De Wereld Draait Door ertoe leidde dat de Amsterdamse poptempel Paradiso binnen mum van tijd twee keer uitverkocht. Hierop ontstond het idee voor een groots rock ’n roll spektakel in de Ziggo Dome. Fiesta de la Vida is een ode aan hun muzikale helden, waarin ze nummers van rock ’n roll iconen spelen, doorspekt met Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden.

Golden Earring frontman Barry Hay en gitarist en producer JB Meijers kenden elkaar al langer, maar raakten echt bevriend toen Barry in 2017 meewerkte aan Ilse DeLange’s tv-programma Ilses Veranda. Een akoestische uitvoering van Radar Love onder muzikale begeleiding van JB, bracht de platenmaatschappij van Barry op het idee voor een nieuwe plaat. Dit resulteerde in het eerste gezamenlijke album van Hay en Meijers: For You Baby.